Основателят на частната армия „Вагнер“ Евгений Пригожин предупреди управляващите в Русия, че народът може да ги свали чрез революция, подобна на тези през 1917 г. Предупреждението беше отправено чрез интервю, публикувано в Телеграм.

Според Пригожин, ако обикновените руснаци продължават да получават децата си в поцинковани ковчези, докато децата на елита „си клатят задниците на слънце“, Русия ще бъде изправена пред сътресения по подобие на революциите от 1917 г., довели до гражданска война.

„Първо ще се надигнат войниците, а след това – и техните близки. Вече има десетки хиляди от тях – роднини на убитите. И вероятно ще станат стотици хиляди – не можем да избегнем това“, предупреди Пригожин.

Олигархът уточни, че в политическите му възгледи преобладават любовта към родината и служенето на президента Владимир Путин, но не може да си затваря очите пред опасността от сътресения.

Пригожин не вярва в тезата, че Западът ще се умори от войната и Китай ще посредничи за мирно споразумение. Вместо това, каза той, Киев подготвя контранастъпление, целящо изтласкване на руските войски обратно към границите й преди 2014 г, когато Москва анексира Крим.