Украинският президент Володимир Зеленски отрича твърденията на Москва, че град Бахмут е превзет от руските сили, каза в неделя говорителят Сергей Никифоров. 

„Мисля, че не“, каза Зеленски по повод изказванията на Русия, че е превзела града. 

"Няма нищо. Унищожиха всичко. Няма сгради. Жалко, трагедия, но днес Бахмут е само в сърцата ни", каза Зеленски. 

Украинският лидер също благодари на бойците на страната си в Бахмут, като каза, че „ние ги ценим за страхотната им работа“.

Началникът на частната военна група "Вагнер" Евгений Пригожин каза в неделя, че неговите сили ще напуснат фронтовата линия в Източна Украйна на 25 май, след като "превземат всички територии, които обещаха".

Пригожин добави, че предава позициите си на руското министерство на отбраната, след като силите на “Вагнер” напуснат.

Той бе категоричен, че от 1 юни нито един боец ​​на „Вагнер“ няма да бъде в челните редици, докато не се премине към реорганизация, оборудване и обучение.

„В Бахмут няма нито един украински войник“, твърди Пригожин.

"Прехвърлянето на F-16 в Украйна намесва НАТО в конфликта"

Прехвърлянето на изтребители F-16 за Украйна ще повдигне въпроси за участието на НАТО в конфликта, заяви посланикът на Русия в САЩ Анатолий Антонов в коментар, публикуван днес, съобщи Ройтерс.

В Украйна няма инфраструктура за експлоатация на F-16, няма и необходимия брой пилоти и персонал за поддръжка", заяви той. 

"Какво ще стане, ако американските изтребители излетят от летища на НАТО, контролирани от чуждестранни "доброволци"?, попита Антонов.

Той подчерта, че всеки украински удар по Крим ще се счита за удар по Русия.