Посещението на президента Румен Радев в Естония беше прекратено заради усложнената пандемична обстановка. 

Официалната визита не започна тази сутрин, както беше планирано, с двустранни и пленарни разговори и срещи на президента с премиера Ратас и с председателя на парламента.  

Визитата и двустранните срещи на държавния глава в Талин се отлагат след телефонен разговор с неговия домакин – президента на Естония Керсти Калюлайд. 

От прессекретариата на държавния глава съобщават, че "предвид състоялата се вчера среща между двамата в Талин в рамките на инициативата "Три морета", двамата взеха решение за отлагане на посещението на българския държавен глава в Естония, поради усложнената обстановка от коронавирус и невъзможността да бъдат изпълнени всички елементи от предвидената програма". 

И до момента посещението преминаваше в спазването на  изключително строги противоепидемични мерки и ограничаване на струпването на хора. 

Вчерашната среща във формата "Три морета", при която президентът Радев преди председателството на инициативата, премина виртуално, като само трима от 12 президенти присъстваха физически на форума.