Маскиран мъж е нахлул рано тази сутрин в дома на председателката на руската Централна избирателна комисия Ела Памфилова край Москва и я нападнал с тейзър – електрошоково устройство, предадоха Ройтерс и ТАСС, цитирайки съобщения на руското МВР.

Нападението идва само два дни преди очакваните с голям интерес регионални избори в Руската федерация, включително и в Москва.

"Маскираният проникнал през прозорец на верандата на дома, няколко пъти ударил стопанката на дома с тейзъра, след което избягал", съобщи говорителката на министерството Ирина Волк.

Полицаи пристигнали бързо на местопроизшествието по подаден сигнал и установили, че потърпевша е именно Памфилова. За цел на нападението засега се смята грабеж, съобщи за ТАСС друг източник от правоохранителните органи.

Според него обаче от дома на Памфилова не е изчезнало нищо – това е заявила самата тя. Памфилова засега не желае да коментира нападението, но се чувства добре и може да участва в публични мероприятия. Обирджията, по предварителна информация, не знаел кой е стопанин на дома и в момента се издирва.

Случаят се разследва и е взет под контрол от ръководството на МВР.