Неразбориите около Олимпиадата в Лондон не спират. След обърканите знамена и политическите скандали, дойде ред на празните седалки.

Оказа се, че трибуните за почти всички изминали надпревари са полупразни, докато отвън хора чакат да си купят билет.

Седалки вместо публика – такава беше гледката на трибуните от последните дни. Никой обаче не може да даде логично обяснение, защо едно от най-дългоочакваните събития в Лондон се радва на такъв слаб интерес. И дали става дума за слаб интерес или лоша организация.

И докато по трибуните има десетки, а може би и стотици свободни места, пред залите има хора, които не могат да си намерят билет.

„Съпругата ми искаше да купи билети за гимнастиката, но не успяхме. И като видяхме по телевизора, че залата беше празна ми се стори доста разочароващо. Надявам се, че ще направят нещо, за да напълнят трибуните,” казва Джъстин Тренчър.

Най-упоритият слух е, че повечето незаети места са билети, изпратени на официалните спонсори на игрите. Те ги раздали на хора, които не ги ползват.

Според друга версия редица олимпийски комитети организирали търговия с билети на черно и ги продавали на толкова високи цени, че никой не искал да ги купи.