Огромен пожар избухна в индустриален склад в югоизточната част на британската столица. Гъст дим се издига над града, съобщават британските медии.

С пламъците се борят повече от 10 екипа на противопожарната служба в Лондон. Горящият склад се намира в лондонския квартал Гринуич.

Сигналът за пожара е получен малко преди 3:30 часа тази нощ (местно време). Около 70 пожарникари участват в гасенето.

Снимка: Twitter

По първоначална информация огънят се е разпространил в химически комбинат. В помещението, където е избухнал пожарът, са били складирани химикали за почистване на басейни, които вероятно съдържат белина или други базирани на хлор съставки.

Жители в южната част на града съобщават за гъст, задушлив дим със силна миризма. Много от тях били събудени от сирени за бедствие, които са се задействали при инцидента. Лондончанин каза пред Би Би Си, че на два-три километра западно от пожара димът бил толкова гъст, че видимостта е почти нулева. Затворено е едното платно на тунела "Блекуол" под Темза.

„Нашите служители полагат усилия да овладеят пожара, който вече обхвана половината от голям индустриален комплекс,” каза Дани Котън, представител на лондонската пожарна. Заради гъстия дим над района той призова местните жители да останат по домовете си и да затворят плътно всички врати и прозорци.

До момента няма данни за жертви и пострадали вследствие на пожара, който е овладян към 7 часа (9 часа българско време).