Изпращането на пратки в южната и източната част на Израел ще бъде значително затруднено заради поредната ескалация на напрежението между армията на еврейската държава и палестинските бойци, които си разменят ракетни удари, става ясно от съобщение на „Български пощи”.

„Пощенският оператор в Израел уведомява, че се очакват прекъсвания на пощенската дейност и забавяния в обработката и доставката на пратки в южната и централната част на страната в резултат на ситуацията със сигурността”, пише дружеството в съобщение до медиите.

Клиентите ще бъдат информирани през сайта на пощите, ако услугите се нормализират.

Израел нанесе удари в Ивицата Газа, при които уби един от лидерите на „Ислямски джихад”, а в отговор по населени места в страната бяха изстреляни десетки ракети.

МВнР препоръчва временно да не се пътува в Израел заради усложнената обстановка. Всички български граждани на територията на страната трябва да имат предвид, че са изключително непрепоръчителни посещенията на места на териториите на Западния бряг, Източен Ерусалим, в близост до границата с Ивицата Газа, Голанските възвишения, предупреждават от външното ни министерство.

Във връзка с усложнената обстановка посолството на България в Тел Авив е затворено за клиенти. При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството на България в Тел Авив на следните телефонни номера: + 972 3 696 13 78 и + 972 3 696 13 61 или мобилни номера за спешни случаи +972 54 59 54 379 и +972 54 764 00 89.