Полицията във Франция е започнала разследване срещу мъж, който е бил арестуван за това, че е нападнал група мигранти с нож в столицата Париж, съобщават местни медии, предаде БГНЕС.

Според телевизионния канал BFMTV полицията е повдигнала обвинение на извършителя за опит за умишлено убийство заради нападението над мигрантите в лагера "Берси".

Ян Бросат, заместник-кмет на Париж, отговарящ за закрилата на бежанците и жилищното настаняване, потвърди информацията за нападението и го определи като "расистко".

Той заяви, че извършителят е нападнал мигрантите, които са разположили палатките си в обществен парк в Берси.

Твърди се, че мъжът се е опитал да събори палатките и е намушкал с нож спящите там мигранти. Той извършил деянието, докато скандирал антиимигрантски лозунги срещу тях.

"Ето докъде води тривиализирането на словото на омразата", написа Бросат в Twitter.

Жертвите, за които е установено, че са африканци, са били незабавно хоспитализирани. Единият от тях все още е в тежко състояние.

Около 50 мигранти са се подслонили в палатков лагер в Берси. През последните 40 дни близо 150 души, сред които жени и деца, са потърсили убежище в тунел, водещ от Пре Сен Жерве до Париж.

Неправителствени организации призоваха правителството спешно да се заеме с жилищната криза, която принуди няколкостотин мигранти, очакващи убежище, да спят в импровизирани лагери в обществени паркове.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!