Не стихват протестите в Хонконг. Полиция щурмува кампус, окупиран от протестиращи студенти.Експлозии се чуха в района на Политехническия университет, след като частите за борба с масовите безредици нахлуха призори. 

Полицията в Хонконг заплаши да употреби бойни патрони срещу протестиращи, които използват смъртоносни оръжия или извършват други актове на насилие.

По-рано протестиращи използваха лъкове и стрели и хвърляха запалителни бомби срещу полицията от един от окупираните университети, а силите на реда отвърнаха със сълзотворен газ и водни струи.

Снимка: Ройтерс

Няколко демонстранти хвърлиха стрели от покрива на Политехническия университет в една от най-драматичните сцени на сблъсъци от началото на петмесечните безредици. Полицията съобщи, че един офицер е бил ранен в крака от стрела и е бил откаран в болница.

Сблъсъците продължиха вечерта в неделя, като протестиращите отвръщаха на полицейските водни струи със запалителни бомби.

През цялата нощ полицията обстрелваше със сълзотворен газ и водни оръдия демонстрантите извън университета. Близо 200 недоволни от правителството са се барикадирали в университета от няколко дни, въоръжени със запалителни бомби, лъкове и стрели.

Около 100 протестиращи се опитаха да напуснат окупирания Политехнически университет, но бяха посрещнати със сълзотворен газ и гумени куршуми. Няколко души бяха арестувани. Това е третият случай, в който демонстранти се опитват да избягат от учебното заведение.

На фона на нестихващото напрежение Висшият съд в Хонконг отмени забраната за носене на маски по време на протестите, наложена през октомври.