Фронтменът на The Prodigy Кийт Флинт почина на 49-годишна възраст. Той е открит мъртъв в дома си в Eсекс, Източна Англия, тази сутрин. Все още не е ясна причината за смъртта му, но от полицията уточняват, че засега няма нищо подозрително около нея.

На страницата на групата в "Инстаграм" обаче Лиъм Хаулет написа, че Флинт сам е сложил край на живота си:

„Новината е вярна. Не мога да повярвам, че казвам това, но нашият брат Кийт е отнел живота си през уикенда. Аз съм шокиран, ядосан, объркан и с разбито сърце. Почивай в мир, братко!"

На официалните си страници във "Фейсбук" и "Туитър" The Prodigy потвърдиха смъртта на Кийт Флинт, но с друго съобщение:

Снимка: btvnovinite.bg

„С голям шок и тъга можем да потвърдим смъртта на нашия брат и най-добър приятел Кийт Флинт. Истински пионер, новатор и легенда. Завинаги ще ни липсва. Благодарим ви, че зачитате личното пространство на всички засегнати”.

Фенове, приятели и колеги на музиканта бяха шокирани от новината и изразиха скръбта си в социалните мрежи:

Снимка: btvnovinite.bg

Кийт Флинт е роден на 27 март 1969 г. в Брейнтрий, графство Есекс. В училище е пълен отличник, но след това се отказва от учението и се отдава на страстта си към музиката и моторите. От там се запознава и с Лирой Торнхил - негов приятел, а по-късно и колега в групата.

The Prodigy е английска група, създадена през 1990 г. от Лиъм Хаулет. Заедно с артисти като The Chemical Brothers и Fatboy Slim се считат за основоположници на жанра биг бийт, който достига пик на комерсиална популярност в края на 90-те години на XX век. Настоящият състав на групата са Лиъм Хаулет, Кийт Флинт, Лео Крабтрий и Максим. При създаването в бандата са още Лирой Торнхил и вокалистката и танцьорка Шарки. Те напускат съответно през 2000-а и в самото начало през 1991 г.

The Prodigy са идвали в България четири пъти. През 1999 г. на стадион „Академик“ в София, през 2010-а и 2012-а на фестивала Spirit Of Burgas и през 2016-а на фестивала Summer Chaos в Бургас.