На 60-годишна възраст е починал музикантът Анди Флечър от Depeche Mode. Трагичната новина съобщи известната група на официалната си страница във „Фейсбук“.

Причините за кончината на музиканта не се съобщават.

"Шокирани сме и сме изпълнени с огромна тъга от преждевременната кончина на нашия скъп приятел, член на семейството Анди "Флеч" Флечър", се казва в съобщението.

"Флеч" имаше истинско златно сърце и беше винаги насреща, когато имаш нужда от подкрепа, разговор, някого, с когото да се посмееш или да изпиеш студена бира. Сърцата ни са със семейството му и ви молим да запазите спомена за него в мислите си и да уважите скръбта на близките му в този момент", пишат от Depeche Mode.

Роденият на 8 юли 1961 г. в Нотингам Андрю Джон Флечър е един от основателите на Depeche Mode.

В началото на музикалната си кариера в края на 70-те години на XX век Флечър свири на бас китара заедно с Винс Кларк в групата „Но романс ин Чайна“. По-късно към тях се присъединява и Мартин Гор, с когото основават проекта „Композишън ъф саунд“. Тримата основават по-късно Depeche Mode заедно с вокалиста Дейв Геън.

Освен музикант, Андрю Флечър беше и мениджър на Depeche Mode. Флечър основава и звукозаписното студио „Тоуст Хавай“. Изявяваше се и като диджей.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!