Уили Гарсън - актьорът, известен най-вече с ролята си като Станфорд Блач в „Сексът и градът“, почина на 57-годишна възраст, съобщи Би Би Си. Причината за смъртта му не е разкрита.

В хитовия сериал на HBO той играе ролята на близък приятел и доверено лице на Кари Брадшоу. Съвсем наскоро той работеше върху сериала „И просто ей така“. Гарсън е известен също като Мози в телевизионния сериал "Бяла яка".

Уилям Гарсън Пасамант е роден в Ню Джърси през 1964 г. Той учи театър и получава магистърска степен по изящни изкуства от Йейлското училище по драматургия.

След това той играе малки роли в няколко популярни телевизионни сериала през 80-те години, включително „Наздраве“, „Семейни връзки“ и „Законът на Ел Ей“. Той също така се появява в някои хитови програми на 90-те години като „Досиетата Х“, „Момчето среща света“ и „Приятели“.

През 1998 г. тръгва "Сексът и градът" и Гарсън се появява като Станфорд Блач.

Марио Кантоне, който играе Антъни Марентино в сериала, написа в "Инстаграм": „Съкрушен съм и просто ме обзема тъга. Ти беше дар от боговете“.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mario Cantone (@macantone)

Ким Катрал, изиграла Саманта в „Сексът и градът“, написа: „Толкова тъжна новина и ужасна загуба за семейството на „Сексът и градът“. Почивай в мир, Уили.“

Синтия Никсън, която играе Миранда в сериала, написа в „Туитър“: „Всички го обичахме и обожавахме да работим с него. Той беше безкрайно забавен на екрана и в реалния живот. Той беше източник на светлина и приятелство. Той винаги е бил професионалист.“

От НВО също изразиха скръбта си в туит: „Уили Гарсън беше в живота, както и на екрана - светлина за всички в неговата вселена. Той създаде един от най-обичаните герои на HBO и беше част от семейството ни близо 25 години. С дълбока тъга научихме за смъртта му и изказваме съболезнования на семейството и близките му.“

Редица актьори също изразиха съболезнования в социалните мрежи, споделяйки снимки на актьора и емблематични кадри от "Сексът и градът".