Един от най-обичаните ни автори – писателят Иво Иванов, се включва и в новия сезон на „120 минути”. Много от вас си спомнят първия му разказ в поредицата „По пътя” – изключително  емоционален разказ за малката Грейс Макдонъл, едно от децата, загинали в училището в Ню таун, простреляни от невръстен убиец.

За съжаление тази седмица започна с новина за поредно безумие на въоръжен мъж в САЩ. Този пък в Тексас, жертвите са 26 и са на възраст от 5 до 72 години.

„Хиляди са невинните жертви на масови убийства, а обществото е придобило зловещ имунитет към тези убийства. Медиите носят също отговорност”, коментира Иво Иванов.

По думите му администрация, която в момента управлява САЩ, няма намерение да спре въоръжаването на редовите американци. Националната оръжейна организация има най-мощното лоби в Конгреса, няма пречка пред тях да купуват сенатори и конгресмени.

Продажбата на оръжия в Съединените щатите в момента е стихийно дерегулирана, има опасна точка на пренасищане, каза още писателят.

Той припомни, че в предизборната си кампания настоящият президент Доналд Тръм обеща на Националната оръжейна организация, че оръжия ще продължат да се продават свободно.

Вижте повече във видеото: