С нейните модни костюми и винаги стегната прическа, Пенг Люан, новата първа дама на Китай, досега изглеждаше като олицетворението на един по-умерен и демократичен строй, но няма ли да се промени тази визия, след разпространяването на снимка от 1989 г., на която ясно се вижда как тя пее окуражаващи песни на войските на площад Тянънмън? Това пите днес електронното издание на британския ежедневник „Индипендънт”

Снимката на Пенг, с военна униформа, която пее песни на току-що премазалите студентските протести в Пекин войници, се появи в мрежата преди няколко дни и представлява рязък контраст с образа, който съпруга й Си Цзинпин се опитва да изгради на международно ниво, коментира „Инди”.

Правозащитници коментират, че колкото и китайските комунистически лидери да се опитват да префасонират образа на управляващата партия, „тя си остава същата партия”.

Въпреки това фотографията не се очаква да създаде особени вълнения в Китай, където Пенг Люан е известна, както с изпълненията си на патриотични оди, така и с вкуса си към военен тип дрехи, докато изпълнява национални химни, завършва изданието.