Секс символът Памела Андерсън е поредната звезда, която изрази критики към движението #MeToo.

В интервю за предаването „Шейсет минути” тя сподели мнението си относно феминизма в днешно време.

„Аз също по същество съм феминистка, но не отивам до крайност, както последователките на #MeToo. Тяхното е третата вълна на феминизма, който става досаден и парализира мъжете”, коментира звездата.

В коментара си за #MeToo – движение, което започна да се развива стремглаво, след като сексуалните посегателства на филмовия продуцент Харви Уайнстийн се превърнаха от публична тайна в публични разкрития, Андерсън посочи:

„Това ми идва в повече. Съжалявам, най-вероятно ще ме убият за това, че го казвам, но моята майка ме е учила да не ходя в хотел при непознати”, посочи актрисата.

Именно работна среща в хотела е сценарият, с който Уайнстийн е примамвал жертвите си, маскирайки истинните си намерения в предложение за работа в Холивуд.

С изразеното от нея мнение звездата от „Спасители на плажа” се присъедини към колежката си Линдзи Лоън, която през август заяви, че за нея жените, които след години обявяват, че са били изнасилени, го правят, за да получат внимание. По думите ѝ подобни посегателства трябва да бъдат докладвани в полицията веднага.

„Ако е станало в този момент – говориш за това в този момент и подаваш жалба в полицията”, коментира тогава Лоън, като добави, че разкритията на пострадалите жени ги прави да изглеждат слаби.

След като направи това изказване, тя беше подложена на вълна от критики и впоследствие се извини за думите си.