Падащи части от сгради, хора, скачащи от прозорци, и паника по улиците – Източна Турция отново преминава през ужас, предизвикан от силно земетресение.

Трус с магнитуд 6 бе регистриран в град Кале, окръг Малатия, в 10:46 ч., съобщи турската правителствена Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации.

Земетресението е усетено в съседна Сирия, както и в турските окръзи Диарбекир, Елязъг, Кахраманмараш, Токат, Ерзинджан, Тунджели, Адъяман, информира държавната телевизия ТРТ-Хабер.

Видеокадри показват как уплашени хора напускат домове и офиси в целия регион.

Повече от час след земетресението мнозина все още чакат по улиците и в парковете. Училищата бяха затворени в Малатия и Елязъг.

 

В Елязъг няколко души са получили леки наранявания, след като са скочили през прозорците в паника, каза кметът Шахин Серифогулари. Около 20 подобни инцидента са съобщени в Малатия, съобщи телевизия HaberTurk.

Много сгради, изложени на риск от срутване, вече са били съборени или евакуирани след земетресението през 2023 г., каза губернаторът на Малатия Седар Явуз.

Съобщава се, че общо четири сгради в Малатия, Шанлиурфа и Елазиг са били повредени. В Елязъг четирима души са били спасени невредими от сграда, която е била частично повредена, се казва в съобщението.

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK