Оспорвана е битката на междинните избори за Конгреса на САЩ. Tрети ден продължава броенето на гласовете отвъд Океана. От този вот зависи американската политика в следващите две години от мандата на Джо Байдън.

Все още не е ясно коя политическа партия ще контролира двете камари на Конгреса – републиканците или демократите. За Камарата на представителите като че ли печелят републиканците, тъй като от 435 места към момента те вече са спечелили 209 от тях, 191 са за демократите.

Резултатите до момента от междинните избори в САЩ
Снимка: btvnovinite.bg

35 места обаче остават неясни, но на републиканците им трябват само още девет места, за да си подсигурят мнозинство. За Камарата на представителите в момента шанс имат и две политически партии.

Републиканците са спечелили 49 сенаторски места, а демократите – 48. Решаващи са 3 ключови колебаещи се щати – Невада, Аризона и Джорджия.

Резултатите до момента от междинните избори в САЩ
Снимка: btvnovinite.bg

Към момента в Аризона води кандидатът на Демократическата партия, а в Невада - кандидатът на Републиканската партия. Ако тези резултати се запазят, като решаващ ще се окаже вотът в щата Джорджия, където ще има балотаж.

Резултатите до момента от междинните избори в САЩ
Снимка: btvnovinite.bg

Така ще разберем кой печели Сената чак през декември след приключване на балотажа в Джорджия.

Освен това броенето на гласовете на Западното крайбрежие – в Невада и Аризона, ще се забави заради гласовете, изпратени по пощата.