Част от кампуса и главният корпоративен офис Apple Park в Купертино са евакуирани, след като служители на спешна помощ са открили плик, съдържащ бяло прахообразно вещество, съобщава NBC.

Докладът за инцидента на пожарната служба на окръг Санта Клара показва, че е имало пожарна аларма и реакция за опасност в централата на Apple малко след обяд местно време.

Оттогава служителите на Спешна помощ са установили, че ситуацията е овладяна и на служителите е било разрешено да се върнат вътре, за да продължат работата си. Не е ясно какво може да е веществото, съобщават от медията.

От компанията са съобщили на служителите в камуса си, че „властите са стигнали до заключението, че няма наличие на опасни материали“, казват The Verge. В съобщението се споменава, че след операцията служителите в кампуса са се върнали към нормалната си работа и че „всички отдели са отворени“.

Apple не отговори веднага на искане за коментар за това какво се случва. След като няколко пъти разсрочи плановете за връщане в офиса на своите служители, компанията трябва да започне поетапно въвеждане на хибриден работен модел за служителите си от кампуса през април.