Още една жена обвини бившия президент Джордж Буш в непристойно поведение.

Розлин Кориган разказа пред сп. „Тайм”, че когато била на 16 години, Буш я сграбчил за задните части. Това станало, докато двамата позирали за снимка на събиране на служители от ЦРУ през 2003 г.

Розлин била на проявата заедно с майка си и баща си, който бил анализатор на разузнавателни данни.

Пред изданието тя разказва, че е била ужасена и много объркана. Розлин споделя, че не е казала нищо на президента тогава, защото по думите ѝ една тийнейджърка не можела да каже пред всички на бивш президент на САЩ, че не трябва да я опипва по този начин.

Розлин Кориган е поредната – вече шеста, жена, която обвинява Буш-старши в опипване.

Говорителят на 41-ия президент на САЩ – Джим Макграт, заяви, че Буш съжалява за каквито и да е обидни действия, извършени от него.

Същевременно лидерът на републиканците в Сената на американския Конгрес Мич Макконъл призова кандидат от неговата партия за място в Сената да се оттегли незабавно от надпреварата заради отправени обвинения, че е опипвал малолетна, предаде Франс прес.

Рей Мур, магистрат от Алабама, е кандидат за място в Сената на изборите на 12 декември. В петък обаче в. „Вашингтон пост” публикува разказ на жена, която твърди, че през 1979 г. Мур, който бил тогава на 32 години, я завел у дома си и я опипал през дрехите. Тогава тя била на 14 години.

Три други жени също разказват, че са излизали на срещи с Мур, преди да навършат 18 години, но не са имали сексуални контакти с него. Магистратът е подкрепян от бившия съветник на Тръмп Стивън Банън и отрича обвиненията.

Използвани са материали на БТА