Осем служители на египетските сили за сигурност са загинали рано тази сутрин при екстремистко нападение на размирния Синайски полуостров, предадоха световните агенции, цитирайки вътрешното министерство на Египет.

„Група терористи нападнаха днес призори контролен пункт на силите за сигурност в южния град Ариш", се казва в изявление на министерството, цитирано от ДПА. Силите за сигурност са водили престрелка, при която са загинали петима нападатели.

Загинали са офицер и сержант от полицията и шестима новобранци, добавя министерството, цитирано от ТАСС. В момента мюсюлманите празнуват тридневния си празник Айд ал Фитр  - Рамадан байрям, който слага край на свещения за тях месец Рамадан.

Засега никой не е поел отговорност за нападението. Египет се бори срещу бунтовници в пустинния район на Синай от 2011 г., когато беше свален управлявалият дълги години авторитарен лидер Хосни Мубарак в следствие на масови протести.

Нападенията на екстремисти срещу силите за сигурност и християнското малцинство зачестиха, след като през 2013 г. армията свали ислямисткия президент Мохамед Морси, припомня БТА.