Пътници са пострадали при евакуация от самолет на летище Шереметиево в Москва заради опасност от пожар на борда на машината, съобщават ТАСС и РИА „Новости”, позовавайки се на съобщение от Министерството на извънредните ситуации и гражданската защита.

Отменен е полета от Москва до Ереван на авиокомпания „Нордуинд Еърлайнс”. Според информация на Министерството на извънредните ситуации по време на рулиране на пистата за излитане се е включила противопожарната аларма в пилотската кабина.

Снимка: iStock

Бил е подаден и сигнал за дим в самолета. Oрганизирана e евакуация на пасажерите, при която обаче са пострадали осем от тях и двама са приети в болница.

От летището съобщават, че петима пътници са със средно тежки травми. По информация на директор „Връзки с обществеността” на Шереметиево Анна Захаренкова дим се е появил в пътническия салон, когато самолетът се отправил към пистата за излитане.

От авиолинията признават, че в самолета се е появил дим и странна миризма, но не казват нищо за техния произход.

На борда на самолета е имало 187 души. Авиокомпанията е приготвила резервен вариант за транспортиране на пътниците до Ереван.

По предварителна информация междуведомственото следствено управление по транспорта причината за дима е попадането на хидравлична течност и масло във вентилационната и климатичната система на самолета, съобщава ТАСС.