Tази нощ е бил направен опит за палеж в сградата в Париж, където се помещава предизборният щаб на кандидата за президент на крайната десница на Франция Марин льо Пен.

Върху сградата няма нанесени големи щети. Пожарникарите бързо овладели огъня, който е пламнал на приземния етаж и е засегнал само една врата и изтривалка за обувки, съобщи говорител на службата за пожарна безопасност.

„Предполагам, че това е дело на групировка от крайната левица”, коментира  Льо Пен. По думите ѝ тези групировки от месеци се чувстват напълно безнаказани, унищожават търговски обекти, горят коли по време на демонстрации и нападат полицията.

Пожарът не е започнал случайно и става въпрос за умишлен палеж, уточни полицейски източник. 

За атаката е използван коктейл „Молотов”, твърди неизвестен източник, който се свързал с агенция „Франс Прес”. Той се представил като член на групировка с името „Борба срещу ксенофобията” (Fight Xenophobia).

Преди дни демонстранти саботираха митинг на Льо Пен на остров Корсика. Залата, в която трябваше да се проведе той, беше евакуирана след сблъсък между граждани и охранители, приключил с размяна на удари и сълзотворен газ.