Мобилна клиника и медицински екип пътуват към обсадения сирийски град Мадая, съобщи ООН. Местните жители са съобщили, че 32 души са починали от гладна смърт за последния месец. Това съобщиха днес служби на ООН, цитиранa от Ройтерс.

Сирийското правителство е разрешило влизането в града на мобилна клиника на Сирийския арабски червен полумесец и се е съгласило там да бъде извършена ваксинация, заяви на пресконференция Тарик Яшаревич от Световната здравна организация (СЗО).

Снимка: Reuters

Местни жители са казали на служителите на Световната програма на ООН по прехраната, че през последния месец 32 души са умрели от глад, заяви говорителката на програмата Бетина Люшер.

Детският фонд на ООН (УНИЦЕФ) потвърди днес, че сред децата в Мадая има случаи на тежко недохранване. Тази седмица там беше доставена помощ на хиляди засегнати от неколкомесечната блокада, съобщава още Ройтерс.

Снимка: Reuters

"УНИЦЕФ може да потвърди, че сред децата са констатирани случаи на тежко недохранване", се казва в разпространено от Детския фонд изявление, след като представители на ООН и Червения кръст пристигнаха в града в понеделник и вчера, за да доставят помощ за пръв път от октомври.