Огромна медуза се появи в каналите на Венеция. От началото на карантината водата се избистри и местните жители могат да наблюдават от прозорците си морските обитатели на града.

Биологът Андреа Мангони с изненада забелязва медузата, която се носи необезпокоявано в непосредствена близост до централния площад "Сан Марко". Кадрите са заснети преди седмица по време на католическия Великден.

От години оживеният трафик на лодки и гондоли във Венеция гони морските обитатели. Пандемията от COVID-19 обаче даде шанс на природата да се възстанови и в каналите вече плуват пасажи от риби.

Преди месец имаше лавинообразно споделяне на публикации в социални мрежи и редица световни медии за делфини, които плуват в чистите води на Венеция. Тази новина се оказа фалшива, защото кадрите са от остров Сардиния.

Това провокира биолози да отправят предупреждение, че природата няма капацитета да се възстановява толкова бързо от вредите, нанесени от човешката дейност и фалшивите новини по темата само подклаждат измамното усещане.