С бойкот на депутати започна работата на новия парламент в Косово. Все пак учредителното заседание се състоя, но не е ясно коя партия ще може да състави правителство.

Тя е на 14 години, когато пред очите й сръбската паравоенна част" Скорпионите" избива цялото й семейството. Тялото й е пронизано от 16 куршума, но оцелява.

Саранда Богуевци е една от жертвите на кризата в Косово, която се изправя пред съда, за да свидетелства за действията на паравоенните формирования на Милошевич.

18 години по-късно още пази старите белези, но започва нова битка – за правов ред в родината си.

„Трудно е да преминеш през всичко това и да виждаш косовските правителства, които не работят и не правят правилното за хората. Това ме накара да се включа в политиката”, разказва Саранда.

Тя е сред младите депутати в новия парламент – от опозиционната партия "Самоопределение".

Движението събра на изборите повече гласове като се обяви за борба с корупцията, но и срещу диалога между Прищина и Белград.

„Винаги съм се чудила как ще изглежда Косово след 20 години, какъв ще бъде животът без моето семейство, къде ще бъдем? Но никога не съм допускала, че ситуацията в Косово ще е толкова лоша”, допълни Саранда.

Косово обяви независимост през 2008 г. Страната все още не може да се справи с голямата престъпност, високата безработица и продължаващата политическа криза.