В Ню Йорк днес беше обявено извънредно положение, след като голяма част от района беше наводнена от проливните дъждове, съобщи Си Ен Ен.

Заради покачването на водата метрото и единият терминал на летище "Ла Гуардия" са затворени, а повечето пътища са под вода. Снимки и видеоклипове показват наводнени улици и подлези в Ню Йорк.

Снимка: Ройтерс

"Преместете се на по-високо място сега. Действайте бързо, за да защитите живота си", се казва в препоръка на Националната метеорологична служба, публикувана на нейния уебсайт.

Снимка: Ройтерс

"Тази буря е животозастрашаваща. Обявявам извънредно положение в Ню Йорк, Лонг Айлънд и долината на река Хъдсън. Разчитайте на това през следващите 20 часа", заяви губернаторът на Ню Йорк Кати Хочъл.

"Моля, вземете мерки, за да останете в безопасност и не забравяйте никога да не се опитвате да пътувате по наводнени пътища", каза тя.

Снимка: Ройтерс

Властите издадоха предупреждения за наводнения в Манхатън, Бруклин и Куинс.

Към около 18 млн. души в района на Ню Йорк и в други големи градове по Източното крайбрежие получиха предупреждения и препоръки за наводнения от страна на метеорологичната служба.