В Парагвай лекарите обявиха новородено бебе за мъртво, след като майка му роди със секцио в 27-ма гестационна седмица. След раждането семейството чува ужасната новина, а лекарите започват да интубират бебето.

Роднините са започнали да се подготвят, вместо за радостно посрещане на детето в семейството - за погребение. Взели са и ковчег, предава Enex по информация на парагвайската телевизия Telefuturo. 

„Това е истинско чудо“ – така родителите описват случилото се след това. Бебето показало признаци на живот. То носи името Милагрос де Хесус и продължава да се бори за живота си в интензивно отделение на болница в парагвайския град Сиудад дел Есте.

Снимка: TELEFUTURO

Медицинските специалисти третират случая като потенциална каталепсия, но разследването продължава. Каталепсията е състояние, което се характеризира със загуба на съзнание, силно понижена или липсваща реакция към външни дразнения, силно забавяне на пулса и дишането и твърдост на всички мускули.

Междувременно майката на Милагрос също остава хоспитализирана под строг медицински контрол. Семейството продължава да вярва, че оцеляването на Милагрос е истинско чудо.