Ракетни удари тази нощ на много локации в Украйна, включително по Одеса, по западния град Лвов и по граничещата с Унгария Закарпатска област. Украинският губернатор на Луганска област съобщи за двама загинали и двама ранени цивилни през последните 24 часа и заяви, че в региона няма безопасен град.

Изглежда голяма част от целите са свързани с транспортната инфраструктура – основно жп линии, през която е пренасяна военна техника, изпратена от Запада. 

Поразени са и електроцентрали и помпени станции. Част от Лвов е без ток и вода.

Изненадващо Беларус започна мащабни военни учения. От Киев споделят, че няма да се учудят, ако съседката им се включи във войната, и заявиха, че са укрепили северната си граница.

Украинските власти съобщават, че руските сили са започнали финален щурм срещу металургичния комплекс "Азовстал", включвайки в атаките и танкове и пехота – досега обстрелът идваше от въздуха. Снощи в Запорожие пристигнаха 150 души, които по-рано бяха евакуирани от Мариупол. Не е ясно дали оттам ще има нов хуманитарен коридор, а в завода се смята, че остават още близо 200 цивилни.

В телефонен разговор снощи френският президент Еманюел Макрон е помолил руския си колега Владимир Путин да позволи ново спиране на огъня с цел евакуация на пристанищния град.