Нови детайли по аферата "Ибиса" и нови записи задълбочават политическата криза в Австрия. Все още не е ясно в какъв състав ще продължи да работи правителството до предсрочните избори. 

Вицеканцлерът и лидер на крайнодясната Австрийска партия на свободата Хайнц-Кристиан Щрахе подаде оставка, след като беше уличен да обещава големи проекти на руски олигарх.

"Шпигел" и "Зюддойче цайтунг" публикуваха нови разкрития по случая, като се позовават на други записи, с които разполагат.

Снимка: bTV

Йохан Гуденус, за когото се твърди, че урежда срещата и в скандалното видео превежда на Щрахе, е имал последващи срещи с руснаците във Виена. В тях отново се обсъждат държавни поръчки.

Снимка: bTV

А милиардерът Игор Макаров заяви пред „Форбс”, че е единствено дете в семейството и няма никакви роднински връзки с жената, която се представя като Алена Макарова и негова племенница.

„Трябва да се направи всичко, за да бъдат напълно изяснени подозренията - някои от тях подлежат на наказателна отговорност, а други са морално осъдителни”, заяви Себастиян Курц, канцлер на Австрия.

Според него сегашният вътрешен министър няма как да води разследването за корупция срещу собствената му партия.

От крайната десница заявиха, че всички техни министри ще се оттеглят, ако бъде освободен вътрешният министър.