Сняг в Южна Германия парализира въздушния и железопътния трафик на дълги разстояния в Мюнхен и постави Бавария в капан.

Централната железопътна гара в Мюнхен беше препълнена с блокирани пътуващи днес, след като влаковете бяха отменени, съобщи Ройтерс.

Снимка: Ройтерс

Според германската метеорологична служба се очакват 30-40 см сняг в Бавария за малко над 24 часа. Снегът беше придружен от поледици, а местните медии съобщават за множество пътни инциденти.

Снимка: Ройтерс

Това са най-тежките снеговалежи в района от 2006 г. насам. Тази сутрин се е образувало 30-километрово задръстване. Към обяд в цялата провинция е имало 96 блокирани пътя с над 10-километрови автомобилни опашки, съобщава "Билд".

 Хлъзгави пътища, падащи клони или дървета също застрашават шофьорите.

Снимка: Ройтерс

Ефектите от затварянето на летището в Мюнхен се усещат дори на около 700 километра. В Хамбург девет полета до Мюнхен са отменени от 6 часа сутринта. Отменя се и ранен полет в неделя за баварската столица.

Заради отменен полет 36-годишен мъж седна зад волана на колата си и измина почти 800 километра на север.

Снимка: Ройтерс

Дърво не можа да издържи тежестта на снега на път край Бад Райхенхал. Двама шофьори не успяха да спрат навреме и се блъснаха с колите си в него. Те са леко пострадали и са откарани в близката болница. Щетите за автомобилите им са сериозни.

Камион се преобърна на заснежен път, след като 42-годишният водач не е видял бариерата на пътя заради снега и е влязъл в насип, след което се е преобърнал. Щетите след инцидента се оценяват на най-малко 100 000 евро. Изтекли са няколкостотин литра експлоатационни течности.

Снимка: Ройтерс

Заради обилния снеговалеж няколко замъка в Бавария остават затворени за посетители. В Мюнхен полицията и пожарната съветват хората да останат вкъщи, ако е възможно днес, и да излизат от домовете си само в спешни случаи. Полицията, спасителните служби, пожарната и службите за разчистване работят постоянно.