Британският крал Чарлз III изглеждаше разочарован от течаща писалка по време на посещението си в замъка „Хилсбъроу“ в Северна Ирландия, пише Ройтерс.

Кралят и съпругата му Камила присъстваха на прием в замъка. В края на церемонията той трябваше да подпише книга, но се оплака от писалката, която използваше.

Съпругата му предположи, че тя тече и писалката беше бързо сменена от кралски помощник преди кралицата консорт Камила също да подпише книгата.

Чарлз III към кралския помощник:

Чарлз III: "Просто трябва да сложа... 12 септември ли е?"
"13-и, сър."
Чарлз III: "О, Боже, записах грешната дата. 13-и?"
"Да, сър."
Камила: "По-рано се подписахте на 12-и."
Чарлз III: "О, Боже, мразя това! Не мога да понасям това проклето нещо! Това, което правят всеки път!"

Това е вторият случай, когато крал Чарлз III попада в заглавията на вестниците заради писалка. В събота той беше официално провъзгласен за новия британски монарх на историческа церемония в двореца „Сейнт Джеймс“. По време на церемонията по подписването Чарлз беше забелязан да подканя помощника си да махне подноса с писалки от бюрото му, преди да продължи да пише с перо върху хартия.

Крал Чарлз III е на обиколка на четирите части на Обединеното кралство и днес пристигна в Северна Ирландия. Стотици хора се наредиха на улицата, водеща към замъка „Хилсбъроу“ - официалната резиденция на кралското семейство в Северна Ирландия, недалеч от Белфаст. Районът пред портите на замъка беше отрупан със стотици цветя.

Чарлз и съпругата му Камила слязоха от колата си, за да поздравят събралите се и се ръкуваха с хора, включително ученици в яркосини униформи. Чарлз даже погали едно корги, представител на породата кучета, любими на майка му.