Наводнение в железопътен тунел близо до Лондон прекъсна в събота движението на влаковете, свързващи Великобритания с европейския континент, съобщи международният железопътен оператор Eurostar, цитиран от Би Би Си.

Снимка: Ройтерс

Отменени са всички курсове на 41 влака между Лондон и Париж, Амстердам и Брюксел. Високоскоростните услуги на влаковата компания Southeastern също са отменени до края на деня.

Пътниците останаха блокирани на гарите. От железопътния оператор съобщиха, че всички пътници, които са засегнати от аварията, могат да поискат пълно възстановяване на разходите или замяна на билетите си. 

Снимка: Ройтерс

„Eurostar изключително съжалява за непредвидените проблеми, които засягат клиентите днес, но безопасността остава наш приоритет номер едно“, каза говорител на компанията.

Снимка: Ройтерс

Помпи и цистерни се опитват да отводнят тунела.

Това идва дни, след като бурята "Герит" остави хиляди домове без електричество и предизвика смущения в цялата страна, като локализирано торнадо разкъса покриви в Манчестър.

Снимка: Ройтерс

Работата по отстраняването на водата от тунела продължава, но до края на деня със сигурност не се очаква да се движат високоскоростни влакове между Сейнт Панкрас и Ашфорд Интернешънъл.

Синоптиците съобщават, че са възможни наводнения на домове и предприятия, както и прекъсване на електрозахранването.

Снимка: Ройтерс

Прогнозирани са пориви около 80,5 км/ч, а в крайбрежните райони в западната и южната част на Англия може да има най-силни пориви до 120 км/ч.