Онлайн кампания от Великобритания в помощ на малки фирми у нас. Провежда я наш сънародник, живеещ на Острова. Целта му е да помогне на работодатели да оцелеят в кризата и да могат да изплащат заплатите на работниците си.

Янко Христов e на 27 години, а от 8 живее в Лондон. Работи в инвестиционна банка и кризата с COVID-19 също се е отразила на живота му.

“В работата е доста заето в момента, единствената разлика е, че всички са в къщи“, споделя той.

Смята, че сега е моментът хората, които имат възможност, наистина да помагат.

"България е малка икономика, семейството ми е там, приятелите ми и затова реших, че ако ще правя нещо такова, искам да го направя за държавата, която ми е близка и има по-голяма нужда и в случая, това е България“, казва Янко.

Намира вдъхновение да помага в борбата с коронавируса от примерите около себе си. Като 100-годишния ветеран Том Мур, който събра 17 милиона паунда за британската здравна система или хората от лондонски квартал, осигурили средства, за да спасят любимото си кафене.

„Всеки може да помогне с малко и смятам, че това е начинът едно общество да се гради и хората да са по-съпричастни към болките и страданията на другите", смята Янко. 

"Денят след утре" е името, което Янко избира за своята кампания. Първата помощ е за училище в родния му Бургас.

За няколко дни в платформата са събрани около 1300 паунда. А целта е до края на кампанията сумата да достигне 10 000.