Американският разрушител „Карни“ е свалил боен дрон, излетял от Йемен, предава Ройтерс. Това е пореден инцидент в Червено море.

САЩ са в повишена готовност заради зачестилите атаки на подкрепяните от Иран групи в района.

През октомври американският разрушител свали четири ракети и 15 дрона, изстреляни към Израел от хутите в Йемен. През изминалия месец САЩ разположиха значителни сили в района на Близкия изток, сред които два самолетоносача, поддържащи кораби и хиляди войници.

Преди дни американските военноморски сили освободиха пленения от йеменските бунтовници товарен кораб с двама българи на борда. Те са в добро състояние и са се чули с близките си, каза за bTV управителят на компанията оператор ''Зодиак Меритайм''.

Двамата мъже са от Варна, единият е офицер, другият – от изпълнителния състав. Американският разрушител „Мейсън“ и още кораби освободиха танкера на 27 ноември.

Снимка: Reuters

Сателитни снимки показват, че похитеният кораб „Galaxy Leader“ с други двама българи - капитанът и помощник-капитанът – 38-годишният Любомир Чанев и 39-годишният Данаил Веселинов, се намира на около 50 километра от Йеменския бряг.