На пресконференция организирана на брега на езерото Пиру, където преди по-малко от седмица изчезна Ная Ривера, полицията съобщи, че намереното в понеделник вечерта тяло принадлежи на звездата от "Клуб Веселие".

То е било открито близо до повърхността на водата в място с дълбочина от 18 метра и много растителност по дъното.

Актрисата изчезна на 8 юли. В този ден тя наема лодка заедно с 4-годишния си син Джоузи, който е невредим. Момчето казва, че двамата с майка му са влезли да плуват заедно. 

Снимка: Getty Images

Все още са неизвестни точните причини за случилото се. По време на разпита на детето полицията научава, че "то е било избутано обратно на палубата от майка си. След което, по негови думи, Джоузи се обръща и вижда как тя потъва под водата".

Момчето е открито няколко часа по-късно спящо само на лодката. То е било облечено в спасителна жилетка. До него е открита и втора такава - за възрастен човек.

Големият успех за Нaя ривера идва с ролята на мажоретката Сантана Лопез в сериала "Клуб Веселие". Синът ѝ, Джоузи Хилс, се ражда през 2015 година от брака ѝ с актьора Райън Дорси.

Последната ѝ снимка в Инстаграм е качена ден преди трагедията. На нея са двамата със сина ѝ, а текстът гласи "Само ние двамата".

Малко преди официалното съобщение на полицията актьорският състав на "Клуб Веселие" се събра на брега на езерото.

Вижте кадри от охранителните камери, които показват Ния и сина й часове преди трагедията в Ladyzone.bg: