Сблъсъци избухнаха на няколко места в Париж между участници в протеста на "жълтите жилетки" и силите за сигурност. Полицията използва сълзотворен газ срещу демонстрантите. 

Местни медии съобщават за масивно полицейско присъствие около централния булевард "Шанз Елизе", където властите са забранили протестите. Около 1000 демонстранти се събрали в северозападните столични квартали, където избухнали сблъсъците. Друг протест е започнал край старата сграда на борсата в градския център. 

Според полицията и следствените органи 154 души са арестувани, като 54 от тях остават в ареста за разпити по данни от 13 ч. местно време.

Снимка: Ройтерс

Силите на реда са задържали в Париж 81 души при проверките преди началото на протестите, предадоха ТАСС и БТА.

Сред задържаните са хора, у които са намерени предмети, недопустими при демонстрации като отверки и клещи, уточнява парижката префектура в изявление. Открити са също така един пистолет и няколко ножа, иззети са противогази и черни маски.

Двадесетина души вече са глобени за нарушаване на закона. Иззети са също така тежки предмети, които могат да се използват за хвърляне по полицаите като камъни и метални топки за играта петанк. Няколко души са задържани, защото отказали да представят документите си.