Над 4 милиарда са били хората по целия свят проследили пред екрана церемонията по погребението на кралица Елизабет II.  

След историческото сбогуване с кралицата  и края на 10-дневния националния траур - Великобритания се връща към обичайния си ритъм. 

След вчерашния ден, в който Великобритания изпрати в последния ѝ път своята кралица, един коментар от тазсутрешен вестник описва чувството след държавното погребение. Очевидно е, че в световен мащаб има копнеж не за съвършени, а за по-човешки автентични лидери.

След края на Националния траур паднаха и драконовските мерки за сигурност, заради световния политически елит, който се сбогува с Елизабет II. 

Летищата възстановиха своя нормален график, към обичайното си разписание се върна и обществения транспорт в Лондон. 

Цените на хотелите, които скочиха с над 300% в дните около погребението, отново са в нормалните си стойности. Британската политика ще се завърне с пълна сила, а новият министър-председател отново ще бъде подложен на натиск заради задълбочаващата се икономическа криза. 

Лиз Тръс започва седмицата с пътуване до Генералната асамблея на ООН в Ню Йорк - първото ѝ излизане на световната сцена като премиер на Обединеното кралство. Тя ще завърши в Камарата на общините, където новият финансов министър Кваси Куортенг ще представи минибюджет, който трябва се очаква да реши сериозната криза с цената на живота в Обединеното кралство.