Пренасят тленните останки на кралица Елизабет II от Бъкингамския дворец в Уестминстър Хол, където се очаква стотици хиляди граждани да се преклонят за последен път пред Нейно Величество.

Снимка: Ройтерс

Децата на кралицата - крал Чарлз III, принцеса Анна, принц Андрю, принц Едуард, както и правнуците ѝ принц Уилям и принц Хари ще вървят заедно зад ковчега на Елизабет II в тържествената церемония.

Пренасят тленните останки на кралица Елизабет II
Снимка: Ройтерс

В парада ще участват около 1000 членове на въоръжените сили. Ковчегът на кралица Елизабет II се носи от оръжейна карета на Кралския отряд на кралската конна артилерия - конна част, която се използва за отбелязване на големи държавни събития.

Ковчегът на кралицата е покрит с кралския флаг на Великобритания, върху който върху кадифена възглавничка е поставена императорската държавна корона.

Пренасят тленните останки на кралица Елизабет II
Снимка: Ройтерс

Обществеността ще може да отдаде почитта си в Уестминстър Хол от 19 ч. българско време. Първите, които ще могат да го направятр се наредиха на опашка още вчера.

Хиляди доброволци и полицаи се грижат за реда на опашката, която се изви около брега на река Темза и се очаква да достигне 10 километра.