Заловиха италиански мафиотски бос, който миналата година е избягал от затвор с максимална сигурност, като е използвал чаршафи, за да преодолее стените. Той е хваната във Франция, пише Си Ен Ен. 

Марко Радуано е 40-годишен бос на мафията Гаргано в южната италианска област Пулия. Той е заловен в четвъртък пред луксозен ресторант в Корсика, където вечерял с компаньонка.

Задържан е от същото звено за борба с мафията, което е заловило Матео Месина Денаро, друг престъпен бос, който прекара близо три десетилетия в бягство.

Радуано е включен в списъка на Европол на 10-те най-опасни бегълци.

Задържана е и дясната му ръка Джанлуиджи Тройано, който избягал от домашен арест през 2021 г., след като свалил електронната си гривна. Той беше арестуван в четвъртък в Испания, докато вземал пратка от обслужващ пункт, пише Си Ен Ен.

Съвместната операция е разпоредена от Областната дирекция за борба с мафията в Бари.

Бягството на Радуано чрез завързване на чаршафи през прозореца на затвора миналата година е заснето от камерите за наблюдение на затвора. Бягството е продължило 16 секунди и той е избягал пеша, без надзирателите да го забележат или да го преследват. Това доведе до вътрешно разследване на затвора с максимална сигурност.

Радуано излежаваше 24-годишна присъда в затвора за трафик на наркотици. А когато избяга, беше осъден задочно на доживотен затвор за подбудителство към убийството на мафиота Омар Трот в бар за брускети във Виесте, Италия, през 2017 г.