Жена от американския щат Пенсилвания, изчезнала преди 31 години, е открита в старчески дом в Пуерто Рико, съобщава Ей Би Си Нюз. Властите дори са я обявили за мъртва. Разстоянието от дома на Патриша Копта и мястото, където е открита, е 2700 км.

Съпругът на 82-годишната жена заяви, че е изпитал облекчение, когато е разбрал, че жена му е жива. 

Патриша Копта е живяла в Питсбърг и често е пътувала до различни места заради естеството ѝ на работа. Тя е била ревностна римокатоличка и редовно е посещавала неделните литургии. 

Жената е изчезнала пред 1992 г. Години на ред не е имало никаква следа от Патриша Копта, когато не изпраща писмо до съпруга си Боб, в което посочва, че е била преследвана.

Докато е била в Пуерто Рико, тя е започнала да страда от деменция, а след това е настанена в дом за възрастни хора. 

Направен й е и ДНК тест, който е показал, че неизвестната жена е Патриша Копта. 

Тя е работела в САЩ като модел и инструктор по танци. Преди да се омъжи, Патриша Копта често е посещавала Пуерто Рико с приятели. 

„Тя просто обичаше океана, плажа, слънцето“, каза 78-годишната й сестра Глория Смит.

Преди да изчезне е споделяла, че е виждала ангел. Лекарите тогава са установили, че Патриша Копта е имала симптоми на шизофрения. Сега, макар и с деменция, Партиша си спомня първата среща със съпруга си. 

Изчезването на жената шокира както властите, така и семейството й. Полицията стигна дотам, че да се консултира с екстрасенс, докато Боб Копта не си спомня, че жена му е споменавала, че би искала да отиде в Пуерто Рико заради приятното време. Той дори публикува реклами в пуерториканските вестници, но така и не получава отговор.

Когато е настанена в дома за възрастни, Патриша казва, че е пристигнала в Пуерто Рико с круизен кораб от Европа.

Новината за намирането й е съобщена от социален работник, който се свърза с полицията в Пенсилвания.