Конфликт между брат и сестра не завърши приятно за 9-годишно момиче във Филипините. Никол Рага се скарала с 5-годишния си брат, при което той я ударил по главата с раницата си, а в нея имало ножица. В следващия момент тя била забита в главата на момичето.

След като видял какво се е случило, ужасеният баща на двете деца закарал дъщеря си в болница в град Генерал Сантос, където тя била под стриктно наблюдение.

Семейството не можело да заплати 30 000 филипинско песо (около 540 долара) за лечението на Никол и тя трябвало да прекара около седмица в болницата с ножицата, стърчаща от главата ѝ.

Въпреки че се съобщава, че ножиците не са причинили трайни щети на Никол, тя е била травмирана от случилото се.

„Племенницата ми не изпитваше болка, но ѝ беше скучно, искаше да се разхожда и да играе“, споделя лелята на пострадалото момиче Ким Абреника.

Загрижени местни жители дарили пари за манипулацията и най-накрая лекарите извадили ножицата от главата на Никол.

"Тя ще се възстанови напълно. Няма увреждане на мозъка. Раните ѝ ще зараснат. Тя ще се върне към нормалното си ежедневие много бързо“, коментира бащата на момичето.

Той благодари на всички, които са допринесли за операцията. Семейството вече взема допълнителни предпазни мерки в грижите за децата си.

„Проверихме всичко у дома, за да сме сигурни, че няма нищо опасно. Не искаме подобно нещо да се случи отново“, допълва филипинецът.