Над 70 милиона американци вече са подали гласа си. Това са повече от половината от броя на гласувалите на предишните избори през 2016 г.

Така няколко дни преди насрочените за 3 ноември избори се отчита рекорден темп на гласуване, който може да доведе до най-високата избирателна активност от над един век.

Според анализаторите това е и в резултат от желанието на избирателите да намалят риска от заразяване с коронавирус при физическо упражняването на правото си на вот.

Ново социологическо проучване на телевизия Си Ен Би Си дава преднина с 11% на кандидата на демократите Джо Байдън пред президента републиканец Доналд Тръмп.

Заради начина, по който действа системата на избор на държавен глава зад Океана, това все още не значи, че победата на опозицията е сигурна – възможно е след седмица да станем свидетели на изненада като тази от преди 4 г.

Бившият вицепрезидент Джо Байдън проведе митинг в щата Джорджия, който демократите се опитват да отнемат от републиканците.

Той отново нападна Тръмп за начина, по който се справя с COVID кризата, като заяви, че президентът е разочаровал страната си.

Действащият президент ще проведе два митинга в Аризона – спорен щат, в който според допитванията Байдън има преднина.

Междувременно първата дама Мелания Тръмп се включи в предизборната кампания на съпруга си за първи път. В реч пред симпатизанти в ключовия щат Пенсилвания тя критикува неговия опонент и призова за подкрепа на съпруга й.