Британската агенция за контраразузнаване, известна като МИ5, бе обявена днес за най-добрият работодател за лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални лица, предаде Ройтерс.

Класацията е резултат от национално проучване сред 60 хиляди работодатели, извършена от неправителствената организация "Стоунуол", отстояваща правата на сексуалните малцинства.

Анкетата е включвала въпроси за културата, разнообразието и ангажираността на работното място. На второ и трето място в списъка "Топ 100" са "Лойдс банкинг груп" и Националното събрание на Уелс.

"Силно сме развълнувани от това отношение към лесбийките, гейовете би- и транс- колегите, но знаем, че трябва още много да се направи", се казва в изявлението на изпълнителния директор на "Стоунуол" Рут Хънт.

Изследването установява, че едва 27 на сто от хомосексуалистите и бисексуалните във Великобритания са чувстват удобно, след като са разкрили сексуалната си ориентация пред колеги и клиенти.

Генералният директор на МИ5 Андрю Паркър заяви, че разнообразието е от жизнено значение за вътрешното разузнаване и позволява в него да бъдат назначавани "най-талантливите хора, каквито и да са те и където и да са те".