Компанията „Мета“, собственик на социалните мрежи „Фейсбук“ и „Инстаграм“, предвижда да съкрати хиляди свои служители още тази седмица, предадоха световните агенции.

Към 30 септември „Мета“ разполагаше с над 87 000 служители по целия свят. Резултатите ѝ от последното тримесечие обаче бяха разочароващи и тогава шефът на компанията Марк Зукърбърг спомена, че персоналът няма да бъде увеличаван до края на 2023 г. и дори намекна, че ще бъде намален леко.

Още в началото на годината „Мета“ призна, че мрежата „Фейсбук“ е изгубила много потребители въпреки инвестициите за изграждане на метавселена.

Миналия петък сериозни съкращения – на близо половината служители, обяви и новият собственик на „Туитър“ Илон Мъск

„Блумбърг“ съобщава днес, че Мъск се е свързал с десетки от отстранените служители с молба да се върнат на работа. Източници на медията твърдят, че някои от хората били отстранени по погрешка, а други – преди ръководството да си даде сметка, че тяхната работа и опит могат да бъдат нужни за изграждането на нови услуги.

Засега говорител на „Туитър“ не е коментирал информацията. Новият собственик отстрани от работа близо 3700 души миналата седмица с имейл. Целта била да се компенсират разходите по закупуване на компанията, за която Мъск плати 4,4 млрд. долара. Засега говорител на „Туитър“ не е коментирал информацията.

„За жалост, няма избор, когато компанията губи по 4 милиона долара дневно“, каза милиардерът в петък.