Актьорът и режисьор Мел Гибсън твърди, че от 10 години вече не е същият човек и вече не се забърква в скандали, които го изпратиха навремето в център за лечение на зависимости. Следвайки 12-степенна програма, от едно десетилетие той вече е пълен въздържател, пише Контактмюзик.

Гибсън със съжаление си спомня за лошите дни, през които е преминал, и как всички негови деградиращи постъпки са ставали достояние на медиите, но и след като станал трезвеник, той непрекъснато бил обвиняван, че злоупотребява с пиенето, което считал за крайно несправедливо. Особено след трудния път, през който бил преминал, за да си възвърне човешкото достойнство.

Тази година Гибсън изигра главната роля в лентата "Кръвен баща", но най-голямо удовлетворение той изпитва, когато застане зад камерата като режисьор. "Доста ме бива в актьорството, шегува се Мел, но най-голямата ми страст е режисурата, тя ми доставя най-голямо удовлетворение", казва той.

Мнозина считат, че новият режисьожрски филм на Гибсън "Hacksaw Ridge" ("Зовът на съвестта") ще бъде един от претендентите за предстоящите "Оскар"-и, посочва БТА.