Киностудиото на „Марвел” продължава историята в своята вселена от супергерои. След втория самостоятелен филм за Спайдър-мен и очаквания успех на „Отмъстителите: Краят", компанията обяви 10 нови филма.

По време на филмовия и комикс фестивал в Сан Диего стана ясно, че една от най-дългите кино поредици продължава не само на големия екран, а и в интернет.

Част от продукциите на „Марвел Студио" ще бъдат сериали, достъпни единствено на бъдещата платена платформа на „Дисни” – „Дисни+”, която се очаква да стартира през ноември тази година.

Изп. директор на „Марвел” - Кевин Файги
Снимка: Getty Images

Изпълнителният директор на компанията Кевин Файги заяви, че действието в сериалите ще бъде пряко обвързано със събитията в бъдещите филми от Киновселената и посъветва феновете да не пренебрегват интернет продукциите.

Сред тях се очакват поредици за Сокола & Зимния войник, брата на повелителят на гръмотевиците Тор - Локи, Ястребово око, първата анимационна поредица на студиото и други.

От компанията спазиха традицията си да обявят филмовите си планове за предстоящите няколко години в един ден . В т.нар. „фаза 4” на Киновселената на Марвел през следващите 2 години ще излязат нови 5 заглавия. През 2020-а на големия екран за пръв път в свой самостоятелен филм, Скарлет Йохансон ще се превъплъти отново в агент Наташа Романоф - в „Черната вдовица”.

Героите на „Марвел”; Комик-кон 2019 Сан Диего, Калифорния
Снимка: Getty Images

През есента догодина пък ще излезе „Вечните” (The Eternals), който беше обявен от компанията още преди няколко години, но премиерата му се забави заради сделката за правата на Спайдър-мен и самостоятелните филми с героя, които промениха напълно събитията в Киновселената.

2021-ва г. ще донесе на феновете на „Марвел” цели 3 филма, сред които и първият „Марвел” филм с азиатец в главната роля - китаецът Симу Лиу ще влезе в ролята на Шанг-Чи.

Богът на гръмотевиците Тор пък ще бъде първият отмъстител с 4 самостоятелни филма и неговият „Тор: Любов и гръмотевици” ще бъде с премиера през ноември 2021 г.

Героите на „Марвел”; Комик-кон 2019 Сан Диего, Калифорния
Снимка: Getty Images

На екрана ще видим отново и любимата на Тор - Джейн Фостър (Натали Портман), за която вече се знае, че ще се окаже достойна за чукът на бога “Мьолнир” и ще го замести като Богинята на гръмотевиците.

Преди Тор - през май ще излезе и продължението на „Доктор Стрейндж” с Бенедикт Къмбърбач.

Героите на „Марвел”; Комик-кон 2019 Сан Диего, Калифорния
Снимка: Getty Images

Кевин Файги за пръв път разкри и включването на „Фантастичната четворка” и мутантите в Киновселената на Марвел, след като „Дисни” придоби „Фокс”. Така компанията отново има филмови права над героите си. 

В плановете за следващите няколко години е и филм с Махершала Али като „Блейд”, „Капитан Марвел 2” и „Черната пантера”

Снимка: Getty Images

Съвсем скоро се очаква „Отмъстителите: Краят” да изпревари първенеца в бокс офиса - „Аватар".