Създателят на „Фейсбук” Марк Зукърбърг стана баща за втори път. Той обяви раждането на дъщеря си в социалната мрежа. Заедно със съпругата си Присила написаха послание до момиченцето.

„Скъпа Огъст, добре дошла на този свят! Заедно с майка ти с нетърпение очакваме да видим каква ще станеш. Когато сестра ти се роди, написахме писмо до нея и до теб сега за света, в който се надяваме, че ще израснете – свят с по-добро образование, по-малко болести, по-силни общности и по-голямо равенство.

Написахме, че с всички постижения в областта на науката и технологиите вашето поколение трябва да има много по-добър живот от нашия, а ние сме отговорни да изпълним нашата част, за да се случи това.

Въпреки че заглавията често се съсредоточават върху това, което не е наред, ние все още вярваме, че положителните тенденции ще спечелят. Ние сме оптимисти за вашето поколение и за бъдещето.(...)

Детството е магическо. Веднъж имаш възможността да бъдеш дете, така че не губи много време да се тревожиш за бъдещето. За това имаш нас и ние ще направим всичко възможно да направим света по-добро място за теб и всички деца от твоето поколение", написа Зукърбърг на страницата си в социалната мрежа.

Щастливите родители имат вече една дъщеря, Макс, родена през 2015 г. Когато през март тази година обявиха, че очакват второ дете, Зукърбърг разказа за трудностите, които са имали при раждането на първото им момиченце и как са мислили, че това ще бъде единственото им дете.