Един човек е загинал, а четирима са били ранени при самолетна катастрофа край Загреб, съобщи Дирекцията за гражданска защита.

Малък, спортен самолет Cessna се е разбил в гора южно от село Керестинец. Инцидентът е станал в района на община Ступник в Загребска област.

В съобщението се посочва, че окръжният спешен център в Загреб е получил сигнал за катастрофа със самолет „Cessna 182“ в района на Ступник в събота следобед, около 15:47 часа.

Мястото на инцидента е локализирано. Изпратени са екипи на дирекция „Гражданска защита“, полиция, спешна помощ, планинските служби на Самобор и Загреб и пожарникари. На оцелелите е оказана помощ, организирано е транспортирането им и предстои лечение. Според хървтската информационна агенция Hina пострадалите са трима. 

Всички пътници на самолета са хърватски граждани, съобщи премиерът на Хърватия Андрей Пленкович. Министър-председателят, министърът на здравеопазването Вили Берош и министърът на вътрешните работи Давор Божинович отидоха на мястото на катастрофата. 

Катастрофиралата машина Cessna 182 Skylane е американски четириместен лек самолет с един двигател, произвеждан от Cessna в Уичита, Канзас.