Възможно ли е затворът да не е толкова лошо място за пребиваване? Очевидно да, поне ако се съди по килията на бразилски наркотрафикант в затвор в Парагвай.

Снимки показаха луксозното място, което е обитавал Харвис Хименес Павао - тристаен апартамент с удобно легло, собствена библиотека, телевизор с плосък екран и колекция от дивидита.

Павао лежи в затвора „Такумбу” в парагвайската столица Асунсион, който е едно от най-претъпканите места за лишаване от свобода в страната. Просторната му килия обаче определено няма нищо общо с условията на останалите затворници.

Снимка: БГНЕС

В момента в затвора се намират 3532 души, въпреки че капацитетът е само за 1687.

Павао е влязъл в него през декември 2009 година. Обновяването на килията му е станало със знанието на ръководството на затвора и тогавашния министър на правосъдието, предадоха парагвайски медии.

Удобствата за наркотрафиканта са излезли наяве, когато ръководството на затвора е разкрило план за бягство на Павао – смятал с експлозиви да пробие дупка в стената на килията си.

Вече тече разследване за ремонта на килията, както и защо от затвора са си затворили очите за това, посочва Си Ен Ен.

Снимка: БГНЕС

Миналата седмица в Парагвай беше избран нов правосъден министър, който обеща преустройване на затворите в страната. Вече е назначен и нов директор на затвора.

Павао е изведен от луксозната си килия миналата седмица и преместен в друга – най-вероятно далеч по-скромна.