Пороен дъжд се изсипа днес в Истанбул. Гръмотевици раздираха небето, изви се смерч, съобщава БТА. Десетки реки излязоха от коритата си и наводниха улици, жилища, работни места. Водната стихия бе по-силна в европейската част на мегаполиса.

Един човек се е удавил във водите на река, излязла от коритото си в района на Есенюрт, крайградски квартал на Истанбул, съобщи валията на града Али Йерликая. По думите му загиналият е бил трийсетинагодишен сирийски мигрант. Други четирима сирийски мигранти са пострадали и са настанени в болница без опасност за живота. Над 30 жилищни сгради са наводнени. 

Особено големи щети са нанесени на приземните етажи. 11 души, намиращи се в приземен етаж, са били спасени от екипи на пожарната. В съседния район Бейликдюзю са пострадали двама души. В Чаталджа също са пострадали няколко души.

От Генералната дирекция по метеорология съобщиха, че през нощта и следващите два дни се очакват стихийни валежи в областите Мармара, Егея, Черноморския регион, Вътрешен Анадол. Валежите се очаква да бъдат придружени от гръмотевици, бурни ветрове, градушки, смерч.